11 maart 2013

Druk, maar wel leuk!

Het idee was simpel , maar altijd veel meer (saai) werk dan je van te voren denkt. Ik vond allemaal oranje ruitjes en streepjes en ben nu bezig daar feestslingers van te maken voor 30 april. Het moet natuurlijk wel af voor de volgende Sundaymarket. Geen plastic maar originele nieuwe en vintage materialen van katoen,  gevonden op m'n strooptochten in kringloopwinkels en op de Noordermarkt. Ben nu bezig met het om zigzaggen van mijn 41ste driehoek. Nog 80 te gaan!
Er stond hier in dit hoekje eerst een prachtige kamerlinde. Maar waarschijnlijk was de plek te donker of te tochtig (direct aan de buitenmuur) want de bladeren werden een voor een geel en stierven daarna af. Ik moest hem jammer genoeg wegdoen. Dan nu eerst maar even wat lentespul, alhoewel het weer buiten met die noordoostenwind hier onder de rook van Amsterdam echt guur en koud aanvoelt.

Ik heb een muis gemaakt van vilt,en helemaal met de hand genaaid. Het oude poppenpatroontje kwam goed van pas. Ik moest alleen de kop nog tekenen. Hierna probeer ik ook nog een haas te maken volgenshetzelfde patroon, maar met lange hazenoren natuurlijk. Nu nog bedenken hoe ze verder aan te kleden. Heb het erg druk gehad op school en vindt gepriegel dan zo heerlijk om te doen. Die afwisseling is heerlijk. Deels met je hoofd en deels met je handen werken .Zo blijf je een beetje in balans, denk ik dan maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten