11 april 2013

Het is oranje, blijft oranje.
Aan deze wezens zal het niet liggen. Ze zijn klaar en "dressed" voor het feest van 30 april. Twee muizen en twee hazen gemaakt van 100% wolvilt in linnen jakjes. Ongeveer 30 cm lang (inclusief de oren dan). Ik heb een patroontje gebruikt van een popje wat ik ook al maak en ik heb in plaats van een poppenhoofd een dierenkopje getekend. Ik ben ze allemaal al kwijt op de Sundaymarket  maar ga ze zeker weer maken. Veel te leuk werk!

"Die maakte mijn oma ook voor mij toen ik nog klein was", hoorde ik mensen regelmatig zeggen. Nou dat kan kloppen. Drie lapjes zijn er nodig en een kind kan de was doen. Ook voor mij was het nostalgie. Ik breide ze al toen ik 6 was naast mijn beppe Tjitske op haar oude rieten bank in de serre van haar huis in Oudeschoot. Eigenlijk wel een leuk idee om er de volgende keer een geschreven patroontje bij te doen. Zelf maken is nog steeds het leukst.

Ik zal eerlijk zeggen dat het een flop was. De producten werden mooi gevonden, maar 30 april kroningsdag? Ik kreeg gaandeweg het gevoel dat het nu, drie weken ervoor, nog niet echt leeft bij de Amsterdammers. Ik heb - jammer genoeg - dus nog een hele stapel vlaggen- en bloemenslingertjes over. De vlaggetjes zijn c.a. 3 meter lang en de bloemenslingertje ongeveer een meter. En ik kan ze zelf ook  niet echt ophangen aangezien we in Zuid-Frankrijk zitten voor de tent als Beatrix afscheid neemt. Nee, ik vind zo'n dag van grote historische waarde, net als de verkiezing van een nieuwe paus, maar zal er nooit voor thuis blijven eigenlijk. Het is bij Montpellier nu 23 graden en zonnig. Ik zou wel gek zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten